Wie ben ik

Mijn naam is Stefanie Bult, eigenaar van Confident Coaching. Sinds 2004 heb ik een flink aantal leidinggevende functies vervuld. Ik heb geleerd dat je alleen met zelfvertrouwen en authenticiteit kunt werken als je jezelf goed kent en weet wat je eigen kwaliteiten, drijfveren en valkuilen zijn.

Door mijn plezier in de gesprekken met collega’s en het bijdragen aan hun ontwikkeling is mijn passie voor coaching ontstaan. Na diverse gecertificeerde opleidingen als (loopbaan)coach ben ik in 2009 actief als coach gaan werken. Hierna heb ik onder meer ook het interne coachingsnetwerk van de verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd opgezet.

In die functie heb ik tientallen collega’s geholpen die een stap in hun carrière wilden maken, zoals de stap naar een meer senior-functie of als leidinggevende. Ook heb ik trajecten begeleid van collega’s die net als leidinggevende waren begonnen en behoefte hadden aan ondersteuning, advies of een sparringpartner.

Naast coach en trainer ben ik ook actief yoga-beoefenaar en yoga-docent. Dit brengt mij de broodnodige balans, zodat ik me mentaal en fysiek fit en sterk voel!

Wat zijn mijn drijfveren en inzichten?

Als ik een echte bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van mensen krijg ik daar heel veel voldoening van. Ik ga daarbij altijd uit van de kwaliteiten die mensen al in huis hebben. Die individuele eigenschappen die een mens uniek maken, waarmee hij of zij zich kan onderscheiden en anderen ook beter laat functioneren.

Ik geloof er in dat je op het gebied van jouw eigen kwaliteiten een 10 kan scoren en echt kan uitmunten. Bij eigenschappen die je minder in huis hebt kun je van een 4 een 6 of 8 maken, maar een 10 gaat het nooit worden. Daarom vind ik het zo belangrijk en mooi om je juist op de positieve kant van jezelf te richten. De kant waar je zelf blij van wordt, de dingen die je leuk vindt en van nature goed kan. Soms heb je een alleen een beetje hulp nodig om er achter te komen wat jouw unieke kwaliteiten zijn en hoe je die verder kunt ontwikkelen. En dat is precies waar ik je verder bij kan helpen.

Hoe zie ik mijn rol?

Ik zie een coach als katalysator bij een persoonlijk en professioneel groeiproces. Als coach versnel ik jouw proces en geef je nèt dat zetje om je verder te helpen. Een coach versnelt je groei en helpt je bij het nemen van de barrières waar je tegen aan loopt.

Ik schuw daarbij niet op zijn tijd confronterende vragen te stellen. Maar het meest belangrijk vind ik dat jij je veilig voelt. Veilig om eerlijk naar jezelf te kijken, en om open te praten over jouw uitdaging, coachingsvraagstuk en de zaken waar je tijdens het traject en in de dagelijkse praktijk tegenaan loopt. Een van mijn krachten is het creëren van die veilige omgeving.